Associació per la Defensa i els Drets dels Infants de Mali
Associació per la Defensa i els Drets dels Infants de Mali

ABDOULAYÉ

El nen que va canviar les nostres vides.

Estimat soci/a d’Addim,

El 9 de gener del 2014, va arribar l’Abdoulaye Tangara, la darrera urgència mèdica (Projecte URME) que des d’Addim, hem gestionat.

El petit Abdoulaye de 2 anys, presentava una tumoració que agafava tota l’orbita ocular esquerra i la meitat del seu cap. Després de vàries valoracions, la junta d’Addim va decidir donar-li l’oportunitat de venir a Barcelona per a tractar-se a la Clínica Barraquer.

Un cop aquí i després d’un TAC de diagnòstic i una analítica de sang, l’Hospital de Sant Pau, diagnosticava leucèmia greu, provocant un gran trasbals per a la seva salut i per la gestió des de l’associació.

Ens afrontàvem a un tractament llarg, sense precedents i sense saber ni com afrontar-lo ni com acabaria. Però teníem clar que el destí havia volgut que aquesta criatura arribés a Barcelona, i que nosaltres, com Associació per la Defensa i els Drets dels Infants de Mali, no li podíem donar l’esquena. Hauríem d’afrontar junts el repte de la millor manera possible.

Han estat tres anys molts intensos i durs, sobretot pel Sibiri, el seu tiet, i l’Abdoulaye. L’atenció que requerien era diària i constant i, a la pròpia gravetat de la malaltia, s’afegia l’adaptació a un país que no coneixien.

Molts de vosaltres heu estat al seu costat en aquest gran repte, visites hospitalàries, amor, companyia, recolzament, allotjament familiar, alimentació, aportació de roba, visites nocturnes per dispensar les dosis dels 11 medicaments que prenia, jugar amb el nen, joguines, higiene, passejos , traduccions, consultes mediques, trasllats......i, després de milers d’atencions per part de molts voluntaris socis i amics d’Addim, l’Abdoulaye va combatre i vèncer la leucèmia. Aquest abril del 2016, l’Abdoulaye, amb 4 anys, emprenia, amb el seu tiet, el viatge de retorn a casa, content, parlant Castellà I una miqueta de Bambara,. Ens deia adéu amb els dos ulls ben oberts i amb un alegre somriure a la seva cara. Actualment es troba molt bé, ha tornat sa amb el seu tiet al seu poble.

No els oblidarem mai, ni ells a vosaltres ni al vostre ajut.

Des d’Addim encara estem fent suport econòmic i controlant el seu seguiment, assegurant-nos que la seva readaptació és correcte a nivell alimentari, higiènic i amb aigua embotellada. En dos mesos ja haurem completat els seus 6 mesos d’adaptació i esperem que amb una evolució favorable.

Aquest desembre el portarem a Bamako per fer-li el seguiment a l’hospital Touré i farem arribar l’informe de control a l’Hospital de Sant Pau.

Un cop mes agraïm la col·laboració a tots els voluntaris i a l’equip mèdic que heu fet possible superar aquest repte a l’Abdoulaye Tangara .

Us mantindrem informats de la seva evolució. Gracies

Junta d'Addim.

Article a la Vanguardia de l'octubre del 2015

 
 
 

 

 

Contacto

Addim
Calle Mallorca 495 4º 4º
08013 Barcelona

 

Correo electrónico: info@addim.es


También puede utilizar nuestro formulario de contacto.

Últimes notícies

En breu rebreu una News informativa de tot el projecte d'Autosuficiència a Bewani

Addim en xarxes socials :